Edukativan pristup trbušnome plesu

Sara je jedina trbušna plesačica iz Hrvatske, i uopće iz ovoga dijela Europe,  koja se obrazuje prema prestižnom Salimpour formatu trbušnoga plesa- prvom certifikacijskom programu trbušnoga plesa.  2020. god. utemeljen je Suhaila Salimpour institut online edukacije ( eng. “Suhaila Salimpour Institute of Online Education” https://salimpourschool.com/) koji pruža najopširniji i najtemeljitiji kurikulum za trbušni ples na svijetu. Unutar Instituta se nalaze 2 formata, Suhaila Salimpour format i Jamila Salimpour vokabular te svaki format ima 5 Levela. Sara ima položena oba Levela 3 u Suhaila Salimpour i Jamila Salimpour formatu trbušnoga plesa i trenutno se priprema za polaganje Levela 4/Performance 1 u Suhaila Salimpour formatu koji predstavlja najnaprednije vještine performansa i tehnike u trbušnom plesu.
Sara je članica Bal Anat-a, najstarije grupe trbušnoga plesa na svijetu s kojom je imala čast nastupati u Bruxelles-u, Londonu i Stokholmu 2016. i 2018. kada je Bal Anat slavio 70 godina postojanja. Sara se trenutno priprema za Bal Anat 2023. god. u Novom Meksiku.

Ljubav prema raznim plesnim stilovima

Ova magistra engleskog jezika i književnosti i pedagogije vrlo rano otkriva ljubav prema plesu. Zaljubljuje se u razne plesne stilove među kojima su hip hop, MTV, jazz, balet, suvremeni ples te se nastavlja usavršavati pohađajući plesne seminare po Hrvatskoj, Londonu, Milanu, Njemačkoj… Sara ulazi u tajnoviti svijet trbušnoga plesa te se od 2011. god. nastavlja usavršavati prema formatu trbušnoga plesa Suhaile Salimpour i Jamile Salimpour.

Sara je 2017. god postala certificirana voditeljica plesnih tehnika na Pučkom Učilištu u Zagrebu.

Sara je tijekom 2018. i 2019. god. redovito nastupala u Cabaret showu Mire Ungara u Jazz & Cabaret klubu Kontesa u Zagrebu.

Sara je bila polufinalist na Supertalentu 2011. god. 2018. god. ponovno odlazi na Supertalent te je svojim nastupom sa sabljama mnogima oduzela dah. 2019. god. se ponovno vraća te oduševljava svojim nastupom. Sarin nastup sa Supertalenta iz 2019. god. ima skoro 900 000 pregleda!  https://www.youtube.com/watch?v=bnQjFhKpWZo

Sara je 2019.  god. bila polufinalist srpskog talent show-a “All Talents”.

Sara sudjeluje na raznim festivalima trbušnoga plesa kao gost i žiri među kojima su Oriental Fairtytales (Beograd), Black Sea Festival (Varna), Oriental Fever Festival (Zagreb) i ostali festivali.

Sarin cilj je konstantno se usavršavati u plesu te svoju ljubav prenositi nastupima i podukama.

PRETPLATA NA YOU TUBE KANAL

SUBSCRIBE TO YOU TUBE CHANNEL